Artikel zoeken gaat tegenwoordig online

From aemwiki
Jump to: navigation, search

Ook jongeren zijn nog immer geïnteresseerd in een goed artikel. Belangstelling in een artikel is er dan ook nog altijd.File:Http://media1.picsearch.com/is?7uv h05WlCQor4emEqTGqkw30ln45btBHH1vMtJxqYk&height=217 Het grote contrast met voorgaande generaties is dat de huidige generatie graag een goed nieuwsbericht zoals een krant artikel leest, maar hier niks voor wilt betalen. De digitalisering heeft toegeslagen en derhalve is deze doelgroep gewend om gauw en zonder al te veel kosten, overal toegang toe te hebben. Zo kan men gratis een artikel plaatsen maar ook gratis een krant artikel lezen. Een gewaagd experiment was het verspreiden van gratis kranten met daarin een gratis nieuws. Deze manier van nieuws verspreiding heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Door gratis kranten te distribueren kon men evenwel een nieuwsbericht verspreiden terwijl de jongere doelgroep deze berichten gratis kon lezen. De afgelopen jaren zijn er dan ook een veelvoud aan gratis kranten opgezet met daarin een gratis artikel.
Krant artikel in de ochtend
Krantje gelezen, krant artikel gelezen? Bij veel 50 plussers begint de ochtend met een van deze twee vragen aan de ontbijttafel. Kopje koffie, krantje erbij en mogelijkerwijs een glaasje jus. Veel consumenten kunnen zich het niet anders voorstellen. Bij jongeren lijkt het, dat men nauwelijks meer een nieuws artikel leest in de ochtend courant. In plaats daarvan kiest men voor het jachtig lezen van een artikel zoals een krant artikel en nieuwsberichten via mobiele telefoon applicaties. Een nieuwsbericht lezen lezen of een artikel plaatsen doet men tegenwoordig op internet. De papieren courant lijkt totaal weggevaagd te worden door nieuws artikelen op internet. De Nederlandse kranten onderneming heeft het zwaar. Het aantal Nederlanders dat op internet een dagblad leest is groter dan het aantal dat kiest voor de papieren versie. De meerderheid van de mensen speurt naar gratis nieuwsberichten zoals een krant artikel op het internet. Deze feiten leiden er toe, dat de ontvangsten van kranten zoals De Telegraaf en de Volkskrant al jaren in een vrije val zijn beland. Men leest geen krant artikel meer in de krant en er worden dus minder abonnementen verkocht. Gelijktijdig nemen de advertentie-inkomsten flink af, immers er zijn geringer luiden te bereiken. Een artikel plaatsen kost de krant wel geld. Dit kan dus voor problemen zorgen in de toekomst.
Hoe moet de krant door
Parallel aan hun gedrukte kranten hebben veel bedrijven ook een webpagina op internet. Iemand kan daar, zonder uitgaven, een goed artikel lezen of een goed artikel plaatsen. De vraag is weliswaar of deze activiteiten ook echt winstgevend zijn . Marktkenners denken dat er best wat advertentie-inkomsten zijn, maar heel veel zal dat niet zijn. De huidige generatie struint het internet af naar gratis dagbladen. Zodra men dient te dokken voor het lezen van een krant artikel dan klikt men weg. Dat de kranten firma’s een onzekere tijd tegemoet gaan, dat is vrijwel zeker. Het is wachten op een model gebaseerd op internet en de digitale toekomst.